VELKOMMEN TIL VÅR NYE NETTBUTIKK!
VELKOMMEN TIL VÅR NYE NETTBUTIKK 🔪🔥
HENT I VÅR BUTIKK
GRATIS LEVERING OVER 800 NOK

Din handlekurv

Handlekurven er tom


Her var det tomt! Sjekk ut gavetipsene våre?

Guide

Skjærende verktøy trenger vedlikehold, det er ingen egg som varer evig

Det er flere måter å vedlikeholde en kniv på. Moderne teknologi har gitt oss flere alternativer slik som keramisk stav, tradisjonelt stål og diamantstav. Alle disse variantene følger samme prinsipp. Forskjellen er ofte at du med en stav kun vedlikeholder eggen, men med et flatt bryne i tillegg vedlikeholder slipefasen.

VEDLIKEHOLD MED BRYNESTAV

Plasser staven med spissen i arbeidsbenken din. Hold den samtidig til side for kroppen din og loddrett.

Forsøk deretter å skjære så tynne skiver av staven som mulig. Ikke bruk kraft, ta det rolig og finn den bevegelsen som er mest naturlig for deg - det virker alltid best.

BRYNE

Bløtlegg brynet en halv time før du skal starte, ellertildet slutter å boble (gjelder ikke keramisk bryne).

I prinsippet fungerer det på samme måten som en brynestav, men det smarteste er å vedlikeholde hele slipefasen - altså den delen som ligger nærmest eggen. I Japan skyver de kniven ofte fra seg, mens andre drar kniven mot seg. Dette en smakssak, gjør det du synes er mest naturlig.

Legg brynet støtt, gjerne på en fuktig klut. Deretter tar du kniven mot eller med eggen i rolige bevegelser. Et tips er å begynne med et fint bryne, da har du bedre kontroll på hva du gjør. På den måten gjør du ikke store feil, og de små feilene er lette å rette opp. 

Bryne fra Masahiro og Kasumi  på 600/1000 eret velegnet bryne for oppstart. Når du skal oppgradere så kan du snakke med oss eller prøve noen av de andre. 

Kasumi Multiple Sharpner Vedlikehold og sliping Kasumi

DIAMANTSLIPER

Dette er en enklere måte å vedlikeholde knivene på. Med en liten diamantslipemaskin holder du kniven i loddrett stilling for deretter å trekke den langsomt over et keramisk- eller diamanthjul.

Dette gir ikke et like godt resultat som en brynestav eller et bryne, men det gjør kniven mye skarpere og er enklere å arbeide med. Diamantsliperen egner seg best til forholdsvis tynne blader.

Jørn Aronsen

SLIPESERVICE HOS NORGES MEST ERFARNE med 30 ÅR ERFARING

Vi sliper kokkekniver, jaktkniver og sølvbestikk. Du kan sende eller levere knivene dine til oss, så setter vi dem opp på en tradisjonell rund slipestein – akkurat som før, men med elektrisk drift.

Moderne knivblader er ofte tynne, noe som kan gi en mindre tydelig slipefase og spor etter sliping, men vi garanterer skarpe, bruksklare kniver. For enkelte kniver kan vi slipe utelukkende med bryner, noe som tar lengre tid og prises individuelt.

PRISER

Sliping: 100,- pr. stk.
Sølvkniver: 300,- for 6 stykk.

Frakt tilkommer etter avtale.